Ceaun din fonta cu urmatoarele caracteristici:
- Material: fonta
- Capacitate: 14.5 litri
- Greutate: 10 kg
Ceaunul este prevazut cu un maner din inox!
De ce sa gatim/prajim in vasele din fonta?
1. Dureaza o viata la propriu; s-ar putea sa ai prin bucatarie un astfel de vas care a fost transmis din generatie in generatie.
2. Tine caldura mult mai bine. Desi poate nu se incalzeste la fel de uniform precum tigaile moderne, cand se incinge, se incinge! Si e suficient de gros incat sa protejeze mancarea de ardere in timp ce o prepari.
3. Este alegerea perfecta cand prepari carne. Vrei sa faci o friptura, dar nu ai gratar sau stai la bloc si n-ai unde sa te desfasori? Un astfel de vas este cea mai buna optiune. De altfel, e una din utilizarile pentru care este si atat de renumit.
4. Este extrem de versatil. Vrei sa prepari o friptura cu sos, insa vrei sa dai intai o culoare bucatii de carne? Nimic mai simplu: il poti folosi atat pe plita, pentru ca friptura sa prinda o crusta frumoasa, cat si la cuptor, ca ea sa se patrunda bine si sa se gateasca, eventual alaturi de o garnitura sau un sos delicios.
5. Foarte important: este cel mai recomandat vas pentru gatit sanatos! Este dintr-un material natural, nu contine teflon, PFOA, aluminiu (care este toxic).