Setul de afumare cu lemn comprimat COOK IN WOOD contine patru bucati, fiecare cu arome distincte pentru afumare: coniac, vin roșu, vin alb dulce și whisky, cantarind individual aproximativ 200 de grame. Fiind unul dintre cele mai inovatoare produse de afumare de pe piata, este ideal pentru afumarea la cald si la rece pe gratarele cu carbuni, pe cele cu gaz, pe gratarele electrice si in cuptoarele profesionale. Fabricat din lemn de butoi infuzat cu arome diferite, precum coniac, vin roșu, vin alb dulce și whisky, acest produs ofera o experienta de afumare unica si versatila.
Seturile de afumare din lemn comprimat COOK IN WOOD sunt realizate din lemn 100% natural, selectat, fara alte componente. Fabricat din aschii de lemn sau rumegus fara aditivi, fiecare set masoara 6 cm x 4 cm x 8 cm. Lemnul provine din arbori mediteraneeni din Spania si Portugalia, asigurand o calitate ridicata si arome distincte. Aceste blocuri de lemn comprimat ofera un accesoriu natural si aromat preparatelor dvs. pregatite prin afumare.
Pentru a utiliza seturile COOK IN WOOD de afumare cu lemn comprimat, potrivite pentru toate tipurile de gratare cu carbuni sau cu lemne, incepeti prin a aprinde focul de carbuni sau lemne. Odata ce carbunele este fierbinte, asezati lemnul comprimat deasupra. Acesta va incepe in curand sa fumege, iar utilizarea gratarelor cu capac este recomandata pentru a pastra fumul aromat. Daca nu aveti un capac, acoperiti produsele cu folie de aluminiu pentru a impiedica evacuarea fumului.
In cazul cuptoarelor profesionale, asezati lemnul comprimat de afumare la aceeasi inaltime cu mancarea, nu direct pe carbune, mai ales la temperaturi de peste 700°C, pentru a evita ca acesta sa se arda prea repede. De asemenea, poate fi asezat si acolo unde focul nu este foarte puternic.
Pentru afumarea la rece cu lemn comprimat COOK IN WOOD, lasati lemnul sa arda cu flacara pana se aprinde. Apoi, puneti-l pe gratar sau in locul dorit, aranjati alimentele deasupra si acoperiti-le. Lasati sa se afume timp de aproximativ 3-4 ore. Aceasta metoda asigura faptul ca alimentele absorb aromele bogate si distincte conferite de lemnul comprimat, imbogatindu-va astfel creatiile culinare cu fiecare utilizare.
Specificatii: