Piatra de sare Himalaya YAKINIKU
Piatra de sare este accesoriul perfect pentru a adauga o nota aparte mancarurilor dumneavoastra. Carnea, pestele sau legumele primesc o aroma sarata subtila atunci cand le gatiti pe piatra de sare. Deoarece exista si multe minerale in aceasta piatra, ea ofera o aroma complexa. Aceasta piatra de sare masoara 30 x 20 cm si nu include un suport. Aceasta piatra de sare este potrivita pentru utilizarea pe modelele YAKINIKU XXLARGE, XLARGE, LARGE si MEDIUM Kamado.
Cum functioneaza piatra de sare?
Este important sa incalziti piatra de sare treptat, altfel exista posibilitatea ca aceasta sa se sparga. Incepeti prin a incalzi usor piatra de sare pe foc indirect. Pentru a crea o zona indirecta in interiorul gratarului Kamado, aveti nevoie de dispozitivul de inaltare pe mai multe niveluri. Apoi lasati piatra de sare sa se incalzeasca timp de 15-20 de minute. Dupa aproximativ o jumatate de ora, piatra va fi suficient de fierbinte pentru preparatele dumneavoastra. Temperatura optima pentru gratar pe piatra de sare este intre 200 °C si 220 °C. Puteti testa daca piatra este suficient de fierbinte aruncand o picatura de apa pe ea. Daca picatura incepe sa sara, piatra de sare este pregatita pentru utilizare. Atunci cand frigeti ingredientele pe piatra de sare, acestea pierd din umiditate, iar un strat de sare din piatra se dizolva si se adauga la preparat. Acest lucru creeaza o aroma subtila de sare, foarte placuta.
Cum se curata piatra de sare?
Inainte de a incepe sa curatati piatra de sare, lasati-o sa se raceasca bine. Racirea dureaza la fel de mult cat a durat incalzirea pietrei. Dupa ce piatra de sare s-a racit, puteti folosi o perie curata de frecat pentru a indeparta murdaria. Cand incepeti sa utilizati din nou piatra de sare si aceasta este la temperatura potrivita, puteti sterge piatra cu peria de gratar. Piatra va pastra in continuare o culoare neagra. Daca doriti ca piatra de sare sa fie din nou curata si de culoare roz, o puteti tine pentru scurt timp sub robinet si o puteti curata cu o perie. Este mai bine sa nu faceti acest lucru pentru prea mult timp, deoarece in acest caz sarea se dizolva si piatra isi va reduce durata de viata.
Ce puteti prepara pe piatra de sare?
Puteti pregati o multime de preparate diferite cu piatra de sare. Puteti gati carne, peste si legume. De exemplu, puteti prepara bucati delicioase de carne, pe care le puteti taia in fasii subtiri si le puteti praji in cateva secunde.
Pestele este intotdeauna si el o alegere buna, somonul, crevetii si bibanul de mare sunt foarte usor de preparat pe piatra de sare. Ca sa nu mai vorbim de legume si alte produse vegane care pot capata, de asemenea, o aroma sarata delicioasa de la piatra de sare.
Sunteti gata pentru o adevarata experienta gustativa? Totul este posibil cu aceasta piatra de sare Himalaya! Aceasta piatra confera o aroma delicioasa si complexa de sare tuturor mancarurilor dumneavoastra! Carne, peste si legume, orice este posibil.
Cu piatra de sare de Himalaya veche de secole, puteti adauga un plus de aroma carnii, pestelui sau legumelor. Aceasta piatra ofera gust unic preparatelor tale. Obtineti o adevarata senzatie de gust folosind aceasta piatra de sare! Este important ca sarea sa se incalzeasca treptat. Asezati din timp piatra de sare pe grila gratarului kamado cu caldura directa de pana la 250 grade Celsius. Placa de sare YAKINIKU poate fi folosita in gratarele kamado XXLARGE, XLARGE, LARGE si MEDIUM.
Placa de sare este taiata dintr-un bloc de sare natural si poate avea margini inegale.
Specificatii: